Husk mobil og øv SMS hvis du skal tisse

Folk, der ikke har mobilen med og er øvet i brug af SMS, kan ikke benytte de nye toiletter på S-togstationer.

DSB udskifter de nuværende toiletter på store S-togstationer med 20 toiletter, hvor entreen er fem kroner via SMS, skriver b.dk.

Jens Højgaard, souschef i afdelingen for samfundsanalyse hos Ældre Sagen kalder det et klart problem og efterlyser alternativer for dem, der ikke bruger mobiler og ikke SMSer til daglig. Når man står og tripper foran døren skal man først sende en SMS til DSB, der så trækker de fem kroner over mobilregningen. Herefter må man vente videre på en retur-besked, før man lukkes ind.

Ifølge Jens Højgaard har mange ældre mobiler, men er ofte uvante med at SMSe. De har mobilen som sikkerhed og bruger den udelukkende til at telefonere.

Niklas Marschall, direktør i salg & marketing hos DSB, skriver, at SMS-betalingen er valgt fordi toiletter med møntlås bliver brudt op. Desuden har DSB lavet en aftale med kioskerne på stationerne, som vil hjælpe dem, der ikke har en mobil.

Under alle omstændigheder kan det blive et problem for det stigende antal udenlandske turister, som på egen hånd begiver sig ud i storbyens opland. Inden de forstår princippet og/eller får hentet hjælp i kiosken, kan det måske være for sent…..

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.