Hvad gør vi ved vulkansk aske?

Konferencen er et resultat af kriserne i april og maj, hvor askeskyer fra den islandske vulkan Eyjafjallajokull tvang fly til at blive på jorden så tusinder af passagerer strandede i op til en uge og enkeltte endnu længere.

Eksperter fra regeringer, internationale organisationer, fly-producenter og flyselskaber mødes i Keflavik den 15. – 16. september.

"Det skulle give nogle klare indikationer af, hvor verdenssamfundet er på vej hen for at sikre en minimering af effekten af fremtidige vulkanudbrud”, siger Henry Gaudry, præsident for European Volcanological Society.

Lukningen af størstedelen af det europæiske luftrum har kostet flyselskaberne mere end 1,7 milliarder dollar i tabt omsætning og eksperterne regner med endnu større tab ved udbrud af vulkaner som p.t. ’sover’ eller blot er lettere aktive både i Europa, Sydamerika, Asien og det østlige Rusland.

Konferencens arrangører Islands Keilir Aviation Academy, siger, at konferencen har til formål at fastlægge hvem, der skal gøre hvad ved et kommende udbrud for at reducere skaderne i branchen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.