Turister ved Gulfoss-vandfaldet. (Foto: vvoe | shutterstock.com)

Udsigt til britisk turistinvasion i Island

Jet2holidays har i den kommende vintersæson sammensat det største program nogensinde til Island. Storbritannien er den næststørste leverandør af turister til Island, mens Danmark rangerer som nummer 11.

Island er blevet et meget populært rejseland. I 2019 – før coronapandemien – var der i alt 2,2 millioner internationale turister på klippeøen i Nordatlanten, og der var tale om en fordobling i forhold til 2014.

Men selvom Danmark har stærke og nære bånd til Island, så er det blot omkring 2,5 procent af turisterne – svarende til 50.000 årligt – der har dansk pas. I stedet er det USA, Storbritannien og Kina, der fylder mest i statistikkerne hos Icelandic Tourist Board, mens Danmark har haft en 11. plads.

I 2019 var der omkring 260.000 fritids- og erhvervsturister fra Storbritannien, og det tal faldt i 2020 og 2021 til henholdsvis 100.00o og 55.000 som følge af COVID-19-restriktioner.

Til Island fra 10 lufthavne
Nu er briterne atter klar til en større islandsk offensiv, og den største britiske rejsearrangør Jet2holidays udbyder sammen med flyselskabet Jet2 det største program nogensinde for vinteren 2023/24.

Der bliver udbudt rejser fra 10 britiske lufthavne, henholdsvis Belfast, Birmingham, Bristol, East Midlands, Edinburgh, Glasgow, Leeds-Bradford, London-Stansted, Manchester og Newcastle.

Samlet vil Jet2 tilbyde 150 afgange med 30.000 udbudte sæder, og dermed øges kapaciteten med 36 procent sammenlignet med vinteren 2022/23.

Stor efterspørgsel
Island er en destination som Jet2holidays har formået at skabe efterspørgsel efter særligt i vinterhalvåret, idet rejsearrangøren om sommeren har det meste af sit fokus rettet mod landene ved Middelhavet.

“Vi oplever fortsat stor efterspørgsel efter flyrejser og storbyferie til Island fra kunder og individuelle rejsebureauer, så vi er meget glade for at kunne udvide vort program,” siger Steve Heapy, der er koncernchef hos Jet2-selskaberne.

De mange britiske kunder kan vælge mellem blot at købe en flybillet eller også en færdigpakket rejse med flybillet, transfer, hotelophold og en udflugt med nordlys.

 

Relaterede artikler:

Nye Island-ruter kan tiltrække turister fra USA

Island til tops med turistfilm

Island forudser stærk turismevækst næste år