Hvad gør man med kæledyr i bilen?

Trine Binderup Larsen. Foto: Rasmus Baaner.

I Danmark har vi ingen lovgivning om transport af kæledyr i bilen, men det har man til gengæld i vores nabolande Sverige og Tyskland.

”Der findes ingen lovkrav om, at f.eks. hunde skal sidde i transportbur eller være fastspændt, når de er med i bilen, men jeg vil anbefale det for sikkerhedens skyld,” siger advokat Trine Binderup Larsen fra Advodan Aalborg.

”Det gældende regelsæt for transport af dyr findes i transportforordningen. Her er der regler om, at dyrene skal være egnede til den planlagte transport, at der skal være plads nok, og at dyrene skal vandes og fodres med passende mellemrum osv. Men at dyr skal være spændt fast under kørslen af trafiksikkerhedsmæssige grunde, er der ingen udtrykkelige krav til”, forklarer hun.

Tager man sit kæledyr med på ferie, skal man være opmærksom på, at der kan være særlige regler for transport i andre lande.

”I Sverige skal kæledyr være sikret under kørslen. Det kan være i et transportbur eller med en speciel sikkerhedssele. Hvis man transporterer en hund eller en kat i bur, er der krav til burets størrelse, og det kan udløse bøde, hvis buret er for lille. Reglerne gælder også, selv om man blot er på gennemrejse til Bornholm,” siger Trine Binderup Larsen.

I Tyskland betragtes dyr som transport af gods, og det kræver, at hunden som minimum er spændt fast, så den ikke er løs i kabinen. Overholder man ikke disse regler, kan man risikere en bøde.

Ud over reglerne for transport skal man huske, at hunde og katte skal have et blåt EU-selskabsdyrspas.

”Når passet er udstedt, og der er angivet de nødvendige vaccinationer, behandlinger og test, er passet gyldigt i hele EU. Alle praktiserende dyrlæger kan hjælpe dig med at udstede et gyldigt selskabsdyrspas.”

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.