Hvem vil købe en Airbus A380?

I sin oprindelige planlægning lød det, at fabrikken i Tourlouse ville sende 18 A380 på markedet i år, men dette tal er nu reduceret til 14. Det samme ser ud til at blive tilfældet næste år, hvor det var plkanen at producere 30 eksemplarer af gigantflyet, men hvor man nu har reduceret produktionen til 20, skriver business.dk.

 

Alene flyets størrelse er med til at holde en række flyselskaber tilbage enten fordi de ikke flyver interkontinentalt eller har svært ved at fylde flyet tilstrækkeligt til lønsom drift. Men også de store selskaber, der opfylder betingelserne har været tilbageholdende, hvilket har fået Airbus til at justere sine planer med flyet i det hele taget.

 

Det oprindelige mål var at sælge 270 eksemplarer af flyet for at få udviklingsomkostningerne dækket ind. Siden har forsinkelser i produktionen, valutavanskeligheder og finanskrise ændret dette minimumskrav til 420 fly.

 

Her og nu lyder ordrebogen på 200 A380, 14 fly er leveret og der er ingen tilgang af nye ordrer, så der er lang vej før producenten kan nå sit break even.

 

16 flyselskaber har bestilt A380 og blandt dem har Emirates 58 bestillinger, og Lufthansa har bestilt 15. Listeprisen for en A380 er 327 mio. USDollar.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.