Hver 6. føler sig mindre sikker på rejsen

De seneste tre år er hver sjette dansker begyndt at føle sig mere usikker på rejser til udlandet. For 69% skyldes det terror, 26% på grund af usikker international politik og 17% på grund af en forestilling om, at kriminaliteten er steget.

Men langt størstedelen, to ud tre, føler sig hverken mere eller mindre sikre, når de rejser, viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Statistikken viser, at verden faktisk er mere sikker nu end tidligere, og skadetal og erfaringer fra Gouda og Gjensidige viser, at typen af skader, som danskerne får, når de tager på ferie, ikke har ændret sig de seneste mange år.

”Det ærgrer mig, at så mange føler sig mindre sikre. Ser vi eksempelvis på de skader, som vores kunder får i udlandet, er det stadig de samme, som for tre, fem og ti år siden. Det er dårlig mave, trafikuheld og tyveri, der dominerer statistikken. Der er altså intet, der – i denne sammenhæng – tyder på, at det er blevet mere farligt at rejse,” siger Dan Kjølhede Laursen, direktør for Gouda Rejseforsikring.

Blandt dem der føler sig mindre sikre har over halvdelen ændret rejsevaner. 22% rejser ikke længere til storbyer, som de vurderer er farlige, og 45% har droppet udsatte charterdestinationer. Der er dog ingen, der helt er stoppet med at rejse til udlandet.

”Det er helt forståeligt, at man rejser anderledes nu end tidligere, men det er vigtigt, at selv om der er uro i nogle lande, så er turistområderne generelt meget sikre. Det samme kan siges for de fleste storbyer, hvor myndighederne har øget beredskabet og i endnu højere grad er opmærksomme på trusler,” siger Dan Kjølhede Laursen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.