Hver anden tager frygten med på ferie

Foto: Michał Parzuchowski

Hver anden dansker tager på ferie med frygten for sygdom, røveri og terror. Hver femte er bange for at blive ramt af terror, når turen går til udlandet, viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Et kig i skadehistorikken viser imidlertid, at mange af de alvorlige ting, som danskerne er bange for, meget sjældent sker.

”Vi bliver i højere grad end tidligere kontaktet af kunder, der bekymrer sig om, hvad de skal gøre, hvis de kommer ud for voldsomme ting. Overordnet set er vi glade for, at mange kontakter os med spørgsmål. Det er altid godt at være forberedt. Også selv om der er meget lille risiko for, at man bliver udsat for nogle af de ubehagelige ting,” siger Dan Kjølhede Laursen, direktør i Gouda Rejseforsikring.

”Den type skader, som danskerne får, når de rejser, har ikke ændret sig i flere år. Det er stadig dårlig mave og mindre skader fra trafikken og ulykker, der er det normale.”

Undersøgelsen viser også, at hver femte tager på ferie uden rejseforsikring, og hver ottende uden at have det blå kort med. Det kan skabe store problemer, hvis der sker noget på rejsen.

”Det ærgrer mig virkelig, at der stadig er så mange, der rejser uden et sikkerhedsnet. Selv om det blå kort dækker i det meste af Europa, så kan der være mange områder, hvor der er langt til offentlige sygehuse. Og i flere lande kan der være brugerbetaling hos lægen og på hospitalerne, som kan blive en dyr fornøjelse, hvis der sker noget uventet,” siger Dan Kjølhede Laursen.

De danske forældre er generelt bange for, at der skal ske deres børn noget. Hver tredje er fx bange for, at deres børn skal blive væk, eller at de kommer til skade og må på hospital eller til læge.

”Det er ikke unormalt, at børn bliver syge. Heldigvis er det ofte mindre ting, de kommer ud for, og i de fleste tilfælde kan det klares med let behandling. Det er ting som også sker, når børnene er hjemme i Danmark, men når det sker et fremmed sted, kan det selvfølgelig være ekstra ubehageligt for både børn og forældre,” siger Dan Kjølhede Laursen.

”Hvis ens barn bliver sygt, kan ens forsikring hurtigt hjælpe med at henvise til det korrekte sted, så man hurtig og effektivt kan få den rette behandling.”

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring i juni 2017 blandt 1. 705 repræsentativt udvalgte danskere. Spørgsmål om ferie er kun stillet til dem, der enten rejser til udlandet i år eller har været på ferie i udlandet inden for de seneste tre år.