Hver sjette rejser uden forsikring

israel eilat delfin ferie vandTURISME: Mange danskere tager på sommerferie uden rejseforsikring, viser ny undersøgelse.

Hver sjette dansker, der rejser til udlandet, har ingen rejseforsikring. Det viser en undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

”Det er med stor risiko, at så mange tager på sommerferie uden rejseforsikring. Det kan nemlig have store konsekvenser, hvis man kommer til skade eller bliver syg på ferien og ikke har en forsikring, der kan hjælpe. For udgifterne til behandling kan hurtigt ende på et niveau, der er helt uoverskueligt,” siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Eksempelvis kan en simpel øreinfektion hurtigt udvikle sig og komme til at koste op mod 40.000 kr. at få behandlet i udlandet. Og det blå kort dækker kun behandling på offentlige sygehuse og klinikker.

De mest normale skader, danskerne kommer ud for på rejsen, er infektionssygdomme og dårlige mave. Men sygdomme og uheld kan hurtigt udvikle sig, hvis man ikke får den rette hjælp i tide.

”Vi ser desværre alt for ofte, at små skader får lov til at udvikle sig, så de kræver mere behandling end først antaget,” siger Kim Rud-Petersen.