Hvert 10. job stammer fra turisme

Rejser og turisme genererede hvert 10. af verdens jobs i 2016, da sektoren globalt voksede med 3,3%, og for sjette år i træk lå i spidsen for udvikling af den globale økonomi, hedder det i en ny rapport World Travel & Tourism Council (WTTC).

WTTC’s Economic Impact Report 2017, som er udarbejdet i samarbejde med Oxford Economics, analyserer den økonomiske påvirkning af rejsebranchen på globalt niveau for 25 regioner og 185 lande.

Ifølge analysen lød væksten i 2016 på 3,3%, hvilket genererede 7.600 milliarder dollars på verdensplan – 10,2% af verdens BNP, når den direkte og indirekte påvirkning regnes med. Sektoren støttede 292 millioner jobs, hvilket svarer til hvert 10. job på verdensplan

Yderligere var den globale besøgs-eksport – penge brugt af udenlandske besøgende – 6,6% af den totale verdenseksport og 30% af af den samlede eksport af services.

David Scowsill, CEO for WTTC: “Det er det sjette år i træk, rejsebranchen indtager førerpositionen i den globale økonomi, hvilket viser branchens modstandskraft og rejselysten på trods af økonomiske og politiske udfordringer verden over”.

Sydøstasien var den region, der havde størst vækst med 8,3% – primært styret af den kinesiske rejselyst. Sydamerika havde den svageste udvikling med 0,2%. Her havde flere lande større vækst, men det blev trukket ned af Brasiliens svage tal.

De øvrige regioner havde følgende vækst: Sydasien (7,9%), Nordøstasien (4,6%), Oceanien (4,4%), Caribien (3,2%), Nordamerika (3,1%), Mellemøsten (2,7%), Det sydlige Afrika (2,4%) og Europa (1,6%).

WTTC forventer en vækst i 2017 på 3,8% i gennemsnit og et økonomisk forbrug på 7.900 milliarder dollars.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.