Hvorfor kan man kun betale med Dankort?

Blokhus_Strand_2014’Det er ikke altid lige dejligt at være norsk i Danmark’. Det skriver den store norske avis VG efter at have erfaret, at spisestederne i Blokhus kun accepterer Dankort og kontanter som betalingsmiddel.

’Skiltet ’Kun Dankort’ møder feriegæsterne i Blokhus – en by fuld af turister og feriehus-familier – blandt andet fra Norge og Sverige’, hedder det videre. ’De tager mod kontanter, men ikke Visa-kort eller almindelige internationale kreditkort. Lige da er det, man forstår, at vi er ved Jammerbugten’.

”Det er uheldigt at det kun er muligt at bruge Dankort i ferieområder, hvor det er mange udenlandske turister”, indrømmer pressechef i VisitDenmark, Mikkel Thrane. ”Vi vil jo gerne gøre det bekvemt for vores gæster, så det er dumt, at man ikke kan handle og betale med sit internationale betalingskort. Det forventer man jo at kunne bruke alle steder”, siger han til VG.

I Norge går man den modsatte vej i turist- og restaurationsbranchen, som opfordres til at afvise kontantbetaling for at reducere risikoen for sort omsætning og øge sikkerheden for de ansatte.

’Men kort-problemerne i Danmark slutter ikke der. Hvis man er så heldig at finde et sted, som accepterer andre kort end Dankort, risikerer man at måtte betale et ekstra gebyr: En særlov i EU tillader nemlig hoteller, restauranter etc. at tage et gebyr på indtil 3% ved brug af kreditkort.

Ellers er det ganske dejligt at feriere i Danmark’.