Hyppigere skader blandt ældre rejsende

sommerferie’Det Grå Guld’ bruger i stigende omfang deres økonomiske frihed til rejser, men samtidig er antallet af skader i aldersgruppen over 55 år mere end fordoblet fra 100 sager i 2013 til 214 sager sidste år.

Det oplyser Skadesforsikringen IF på baggrund af tal fra SOS International. Der er ofte tale om faldskader eller lidelser som forhøjet blodtryk eller dårligt blodomløb, fortæller presseansvarlig Birgitte Ringbæk ifølge jyllands-posten.dk.

Ældre over 55 år tegnede sig sidste år for 214 skader, mens de tilsvarende tal for de 36-54-årige var 149, for de 18-35-årige 164.og for de 0-17-årige 183.

Har man ikke den rette forsikringsdækning, kan det koste opsparingen og mere til. For eksempel kan et ambulancefly fra Thailand til Danmark koste en million kroner, så det gælder om at få forhåndsgodkendt helbredsmæssige problemer inden afrejsen, for rejseforsikringen dækker ikke behandling af bestående sygdomme eller kroniske lidelser. Kun akut opstået sygdom.

”Vi beder ikke folk om at holde sig tilbage, men at få styr på forsikringen og have en forhåndsgodkendelse, inden de tager af sted”, siger Birgitte Ringbæk.