IAG kalder Alitalia-redningsplan ulovlig

IAGInternational Airlines Group (IAG), moderselskab for British Airways, Vueling og Iberia, siger, at den akutte redningsplan for det italienske flyselskab, der blev vedtaget af aktionærerne i går, mandag er ’ulovlig statsstøtte’.

IAG opfordrer EU-Kommissionen til at forhindre, at planen bliver gennemført.

Alitalias bestyrelse godkendte i sidste uge en redningsplan på 500 millioner Euro, hvoraf de 300 millioner skal være en kapitalindsprøjtning. Heraf komme de 75 millioner Euro fra det statsejede italienske postvæsen, Poste Italiane.

Alitalias aktionærer – herunder Air France-KLM, som ejer 25% af aktierne – godkendte transaktionen på et aktionærmøde sent i går, mandag.

Italiens premierminister Enrico Letta siger til New York Times, at Poste Italiane garanterer 75 millioner Euro af det samlede beløb, som skal sikre selskabets drift, mens der forhandles med potentielle internationale investorer – herunder AF-KLM.

EU har endnu ikke modtaget nogen formel klage og Alitalias redningsplan, som bliver vurderet af kommissionen, når detaljerne foreligger.

Det er fortsat usikkert, om Air France-KLM ønsker at involvere sig yderligere i Alitalias redning, mens Lufthansa har sagt nej tak til at deltage.