IAG kræver gebyr for GDS-booking

International Airlines Group selskaberne British Airways og Iberia vil fra november indføre et gebyr for agenter og bureauer, som benytter GDS – Global Distribution Systems – til at booke flybilletter.

Gebyret på otte pund – 68 kroner – pr. booking svarer til det gebyr på 16 Euro – 119 kroner – der blev indført af Lufthansa i slutningen af 2015.

IAG siger, at gebyret er kommet, fordi udgifterne for flyselskaberne ved salg via GDS er langt højere end udgifterne ved booking direkte hos flyselskaberne.

“Vi vil fortsat samarbejde med GDS selskaberne om salg af vores billetter, men disse systemer og deres traditionelle teknologiske løsninger påfører for tiden British Airways og Iberia betydelige ekstra omkostninger”.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.