IAG overskud stiger med 51%

british-airways-aer-lingus-lufthavn-fly-640x462International Airlines Group – moderselskab for Aer Lingus, British Airways, Iberia og Vueling – nåede et nettooverskud på 1,52 milliarder Euro i 2015 – en stigning på 51% i forhold til 2014.

Koncernens omsætning steg med 13,3% til 22,8 milliarder Euro. ASK steg med 8,2% t, hvoraf 3,2% kom fra overtagelsen af Aer Lingus og load factor steg med et procentpoint til 81,4. Passagertallet steg med 14,2% til 88,3 millioner.

“Det er et meget stærkt resultat”, siger IAGs CEO Willie Walsh. “Det ligger på niveau med vores seneste forventninger til driftsresultatet og overstiger vores oprindelige forventninger fra 2011”.

“Det har også været et udfordrende år med betydelige valutaudsving og faldende brændstofpriser. Fordelen ved det lavere brændstofpriser er reduceret ved en stærkere dollarkurs”.

IAG overtog Aer Lingus den 18. august og det irske flyselskab har siden givet et positivt bidrag på 35 millioner Euro.

Ifølge IAG har Iberia på det seneste med sin ’Plan for Fremtiden’ reduceret sine omkostninger og genåbnet en række ruter og har i årsregnskabet bidraget med et overskud efter skat på 155 millioner Euro.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.