Iberia, Finnair, JAL og BA i samarbejde

Japan_Airlines_Boeing_787-846_DreamlinerJapan Airlines har søgt om godkendelse af en fælles forretningsplan for de fire flyselskaber mellem Japan og Europa.

Hensigten er at gøre det muligt for Iberia at indgå i det forretningssamarbejde, som allerede eksisterer mellem Finnair, British Airways og Japan Air Lines på ruterne mellem Japan og Europa. JAL har sendt sin ansøgning til Japans ministerium for bl.a. transport og turisme for at få antitrust immunitet i samarbejdet med Iberia.

Iberia har allerede bebudet start af en ny non stop flyvning mellem Madrid og Tokyo Narita fra 18. oktober. De fire flyselskaber ønsker at samarbejde kommercielt med overskudsdeling og koordination af fartplaner og billetpriser.

British Airways og JAL etablerede samarbejdet i oktober 2012, mens Finnair tilsluttede sig i april 2014. Siden er der indgået en Open Skies aftale mellem Spanien og Japan.

Alex Cruz, CEO i British Airways: “Vi ser frem til, at vores søsterselskab Iberia indtræder i vores samarbejde i Oneworld-rammerne.”

Pekka Vauramo, CEO i Finnair: “Vi byder velkommen til vores Oneworld partner Iberia i samarbejdet, hvor ruten mellem Madrid og Tokyo vil udvide værdien af forretningssamarbejdet og give kunderne nye muligheder”.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.