Iberia, Finnair, JAL og BA i samarbejde

Japan_Airlines_Boeing_787-846_DreamlinerJapan Airlines har søgt om godkendelse af en fælles forretningsplan for de fire flyselskaber mellem Japan og Europa.

Hensigten er at gøre det muligt for Iberia at indgå i det forretningssamarbejde, som allerede eksisterer mellem Finnair, British Airways og Japan Air Lines på ruterne mellem Japan og Europa. JAL har sendt sin ansøgning til Japans ministerium for bl.a. transport og turisme for at få antitrust immunitet i samarbejdet med Iberia.

Iberia har allerede bebudet start af en ny non stop flyvning mellem Madrid og Tokyo Narita fra 18. oktober. De fire flyselskaber ønsker at samarbejde kommercielt med overskudsdeling og koordination af fartplaner og billetpriser.

British Airways og JAL etablerede samarbejdet i oktober 2012, mens Finnair tilsluttede sig i april 2014. Siden er der indgået en Open Skies aftale mellem Spanien og Japan.

Alex Cruz, CEO i British Airways: “Vi ser frem til, at vores søsterselskab Iberia indtræder i vores samarbejde i Oneworld-rammerne.”

Pekka Vauramo, CEO i Finnair: “Vi byder velkommen til vores Oneworld partner Iberia i samarbejdet, hvor ruten mellem Madrid og Tokyo vil udvide værdien af forretningssamarbejdet og give kunderne nye muligheder”.