Iberia har fået nyt liv

800px-Airbus_A319_et_A320_Iberia_Alignés_-_Aéroport_de_Madrid-Barajas_

LUFTFART: Efter at spanske Iberia har fået reguleret sine lønudgifter og er kommet under britiske vinger, vælter det ud med nye ruter og en satsning på Europa-trafikken.

Næppe er Iberia (nu under IAG British Airways) kommet i gang med sommerprogrammet, før nye ruter er under opsejling. Samtidig øges antal afgange for andre.

Således vil selskabet allerede til september flyve daglig til Stockholm mod nu to gange om ugen.  Trafikken vil også blive øget på en række ruter i Europa, hvor også København er med.

Oversøisk startes tre ugentlige afgange fra Madrid til Chicago og endnu to til Panama.

Herudover ser det ud til, at Amsterdam skal være den store satsning med to daglige afgange fra juli og tre daglige fra september. Det kunne ligne et udspil mod Air France/KLM på Syd- og Mellemamerika- trafikken.

”Vi sætter en række nye flyvninger ind efter en grundig analyse af hvilke ruter, der er profitable i det lange løb, og takket være det, at vi nu har reduceret vores omkostninger, er vi konkurrencedygtige. Vi underbygger samtidig vores strategi om Terminal 4 i Madrid som hub til Latin America, ” siger adm. direktør Luis Gallego.

.