Iberia i dyb økonomisk krise

iberiaDet nationale spanske flyselskab har vist sig at være underskudsgivende på alle markeder – herunder også på langdistanceflyvningerne, og nu beskrives selskabets problemer som ’kritiske’ af moderselskabet IAG.

Sidste års sparerunde, som resulterede i nedlæggelse af mere end 3.000 stillinger, var blot en begyndelse, lyder det fra IAG-chef Willie Walsh i en tale til aktionærerne.

“Det er vigtigt, at alle i selskabet forstår, at de må bære ofre for at redde Iberia”, sagde han som svar på fagforeningernes protester mod afskedigelser og lønnedsættelser.

De reducerede lønninger var et modtræk mod pris-konkurrencen fra Iberias rivaler, som for eksempel easyJet og Ryanair. Det resulterede i to fem-dages strejker i februar og marts, hvilket medførte milliontab for selskabet og tusinder af flyaflysninger.

Yderligere strejkeplaner blev afværget gennem indsats fra en regeringsudpeget mæglingsmand, men piloternes fagforening Sepla var uenig og fører nu en retssag mod Iberia på grund af de påtvungne fyringer og lønnedsættelser.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.