IC4 forsinker DSBs kontraktforhandling

IC4_værkstedDSB’s kontrakt med staten udløber til nytår, og forhandlinger om en ny kontrakt skulle være indledt, men det er endnu ikke sket på grund af IC4-skandalen.

Efter 10 år med IC4-problemer er de miserable tog nu med til at forsinke forhandlingerne mellem trafikselskabet og dets ejer om rammerne for de næste mange år, på grund af usikkerhed om deres driftssikkerhed.

Ifølge Ritzau er det usikkerheden om IC4’s fremtid, der afholder transportminister Magnus Heunicke fra at indkalde til forhandlinger. Skæbnen for togene menes ifølge Ritzau af ministeriet at have stor betydning for økonomien i den kommende kontrakt, da IC4 og IC2 trods problemer er værdisat til 4,6 milliarder kroner.

DSB er ved at få undersøgt, om det kan betale sig at arbejde videre med de fejlfyldte tog og lillebroder IC2. Det sker gennem en ekstern undersøgelse, som ventes færdig i år, men det er uvist, om ministeriet vil vente til december på en afklaring, før forhandlingerne indledes, skriver avisen.dk.

I dag er Magnus Heunicke i samråd indkaldt af transportordførerne fra Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Her skal han redegøre for forsinkelsen af kontraktforhandlingerne.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.