IC4 genindsættes i passagerdrift

Fra i dag, mandag, kører der igen IC4-tog med passagerer. Togsættene vil blive sat trinvist i drift, og der vil i en periode være ændringer til den normale køreplan.

“Jeg er glad for, at vi kan tage de første skridt til at få den normale køreplan tilbage,” siger Anders Egehus, driftsdirektør i DSB

Det betyder i første omgang, at igen kører IC4 myldretidstog på strækningen mellem Aarhus og Fredericia. Fra onsdag den 29. marts udvides driften med regionaltog mellem Aarhus, Fredericia og Esbjerg, ligesom X-lyn morgenafgangen fra Aarhus og Odense til København igen vil køre.

Alle IC4-tog har siden tirsdag den 7. marts været ude af passagerdrift på grund af en hydraulikpumpe på et IC4-tog gik løs: “Vi har nu fået skabt en midlertidig løsning, der sikrer, at det ikke er en sikkerhedsmæssig risiko, hvis vi oplever nye tilfælde med løse hydraulikpumper,” siger Anders Egehus.

Hydraulikpumperne sikres med en wire og der gennemføres hyppigere inspektioner af togsættene.

“Vi arbejder fortsat med at skabe en permanent løsning, men i første omgang har vores fokus været at få IC4-togene sikkert på skinnerne igen til gavn for vores kunder.”

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.