Icelandair øger på USA

17. maj var dagen for første flyvning til Washington D.C. Icelandairs nyeste destination i USA. Den oprindelige plan var, at operere ruten fra 17. maj til 13. september, men nu er sæsonen forlænget til 8. januar 2012.

 
Med sæsonforlængelsen øges antal afgange til Washington D.C. med 70 i forhold til den oprindelige plan – forlængelsen betyder også, at vinterpausen bliver blot et par måneder før den genoptages i marts 2012.

 

Også i år har Icelandair to daglige afgange til Boston og New York i sommermånederne. Icelandair flyver hele året eller i højsæsonen til Boston, Minneapolis, New York, Seattle, Orlando og Washington D.C. i USA samt Toronto og Halifax, Nova Scotia i Canada.

 

Fra sæsonen 2012/13 vil Icelandair flyve dagligt mellem Island og Washington D.C.

 

I sit indlæg på tirsdagens konference roste direktør for Discover America-komiteen, Karin Gert Nielsen, Icelandair for at være eneste europæiske flyselskab ved årets Pow Wow sidste måned i San Francisco.

 

USA har ifølge Karin Gert Nielsen i snit daglige indtægter 300.000 dollars fra ESTA-ordning; ESTA er en forkortelse for Electronic System for Travel Authorization.

 

I øvrigt er Los Angeles den oversøiske lufthavn med mest trafik uden direkte rute til København – 69.000 passagerer, mens næste californiske millionby mod nord, San Francisco, sidste år havde 60.000 passagerer. På fjerdepladsen er Miami med 56.000 rejsende.

 

Ifølge takeoff.dks oplysninger har United Airlines planer om direkte rute fra San Francisco eller Los Angeles.

 

Icelandair vil holde fast i sin nuværende flåde af Boeing 757’ere til i hvert fald 2015, måske 2020, sagde Icelandairs koncernchef, Birkir Holm Gudnason, til takeoff.dk

 

Icelandair er så godt tilfreds med sin nyeste USA-rute, til Washington D.C., at det vil flyve hele året fra 2012-13. Ruten, der åbnede i år, er blevet forlænget.
Icelandair har i øvrigt fået samarbejde med det store amerikanske lavprisselskab JetBlue, som Lufthansa er medejer af, fra New York JFK og Boston.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten