Icelandair øger samarbejde med amerikansk flyselskab

jetblue flyselskab personale

Personale fra amerikanske JetBlue, der nu vil øge samarbejdet med Icelandair.

FLYSELSKABER: Icelandair og et flyselskab i USA, som Lufthansa er aktionær i, søger myndighedsgodkendelse til codeshare-samarbejde i Europa og Nordamerika. Icelandair åbner snart sin 14. destination i Nordamerika.

Det skal være nemmere for flypassagerer at komme rundt i Nordamerika og Europa – derfor vil Icelandair og amerikanske JetBlue nu have myndighedsgodkendelse til et bilateralt codeshare-partnerskab, der skal give de to selskabers passagerer bedre forbindelser med fokus på Boston, New York/JFK og Icelandairs hovedlufthavn, Keflavik.

Med en sådan aftale kan Icelandair og JetBlue øge deres interline-samarbejde med gennemgående billetter og bagage. Selskaberne har siden 2011 haft interline-samarbejde, men ønsker nu at udbygge partnerskabet.

”Icelandair har et voksende netværk, og vi er glade for at udvide vores samarbejde med JetBlue til gavn for vores fælles passagerer,” siger Icelandairs koncernchef, Birkir Holm Gudnason.

Den ønskede codeshare-aftale skal placere JetBlue’s “B6” præfiks på syv af Icelandairs ruter fra Keflavik til USA og på otte Icelandair-ruter fra Keflavik til Skandinavien og Europa. Det drejer sig om disse Icelandair-destinationer: Amsterdam, Anchorage (Alaska), Birmingham i England, Boston, Glasgow i Skotland, Helsinki, København, Manchester, New York-lufthavnene JFK og Newark, Orlando, Oslo, Seattle, Stockholm og Washington D.C.

Icelandairs FI-præfiks skal omvendt på JetBlue-ruter fra Boston og New York/JFK til: Austin i Texas, Baltimore, Chicago, Detroit, Fort Lauderdale-Hollywood, Los Angeles, Orlando, Newark, Philadelphia, Pittsburgh, Raleigh-Durham i North Carolina, San Francisco, Tampa i Florida samt Washington D.C.

Icelandair får fra maj til oktober sæsonrute til Portland i Oregon, selskabets 14. destination i Nordamerika.

Icelandair har over 20 destinationer i Europa, ruten mellem Keflavik og København er en af de største.

JetBlue, som Lufthansa ejer knap 16 pct. af, har fokus på New York, Boston, Fort Lauderdale, Los Angeles (Long Beach), Orlando og San Juan og havde sidste år over 30 mio. passagerer og betjente 87 lufthavne i USA samt Caribien og Latinamerika med i snit 825 daglige flyvninger.