Icelandair skruer op til vinter

I alt sætter Icelandair 200 flere flyvninger på næste vinterprogram end selskabet havde sidste vinter. Vinterprogrammet træder i kraft sidste søndag i oktober.

 

Icelandair vil fra næste vinterprogram betjene 15 destinationer, 11 i Europa og fire i USA, med 82 ugentlige flyafgange fra Island, ti mere end sidste vinterkøreplan.

 

I USA går Icelandair fra én til to ugentlige afgange til Orlando i Florida, på New Yorks JFK-lufthavn bliver der en daglig flyvning året rundt, dog undtaget midten af januar til midten af marts, hvor der vil være seks ugentlige fly – og på selskabets nyeste destination, Seattle, som man overtog da SAS lukkede, øges fra fire ugentlige afgange sidste vinter til nu fem. Den fjerde helårlige Icelandair-destination i USA, Boston, trafikeres uforandret.

 

I en del af sommersæsonen flyver Icelandair også til canadiske Halifax og Toronto samt Minneapolis i USA.

 

Der kommer også mere betjening mellem Island og København, en af selskabets største ruter. Mens der her i sommersæsonen er 28 ugentlige flyvninger mellem Keflavik og København – tre til fem hver dag – kommer der flere flyvninger til vinter i forhold til sidste vinterkøreplan. Hvor mange ved Icelandair ikke endnu.

 

Icelandair var sidste år 15. største flyselskab i Københavns Lufthavn med 258.000 passagerer, et fald på 14 % sammenlignet med år 2008.

 

“Trods de alvorlige svingninger i markedet ser fremtiden lovende ud, derfor skruer vi atter op for antallet af flyvninger,” siger Icelandairs koncernchef, Birkir Hólm Gudnason, han var indtil 2008 chef for Icelandairs nordiske kontor i Danmark, og tilføjer:

“Da krisen kom i 2008 og værdien af den islandske krone styrtdykkede, hvilket nærmest satte en stopper for islændingenes oversøiske rejser, skiftede vi omgående strategi. I stedet satte Icelandair øget fokus på at tiltrække flere udenlandske passagerer til vores rutenet. Vulkanudbruddet i april ramte hårdt i den periode, men nu ser vi bl.a. stigende efterspørgsel til og fra USA, og islændingene er igen begyndt at rejse.”

 

Skrevet af Henrik Baumgarten