Icelandair til Billund

Icelandair åbner to nye destinationer i Danmark og Sverige næste sommer, udover Billund også Göteborg og samtidig vokser antallet af flyvninger til New York og Boston. Fra sommeren 2011 øger Icelandair antallet af flyvninger til New York og Boston via Keflavik og har to daglige afgange i sommerperioden.

 

Icelandair flyver fra Billund mellem 1. juni og 12. september 2011 med tre ugentlige flyvninger til Keflavik.

 

”Vi mærker stor efterspørgsel for en Icelandair-rute fra Billund til Island med muligheden for fly videre vest over. Det samme hører vi fra vores samarbejdspartnere i Jylland og på Fyn. Fra sommeren 2011 er det en realitet, hvilket vi er meget glade for,” siger Bjarni Birkir Hardarson, adm. direktør for Icelandair i Skandinavien.

 

Icelandair øger også i Sverige og genåbner i 2011 sommerrute mellem Göteborg og Keflavik med to ugentlige flyvninger fra 24. juni til 15. august.

 

Icelandair servicerer New York, Boston, Minneapolis, Orlando og Seattle i USA og Toronto og Halifax i Canada, og kan som følge af code share samarbejde med Alaska Airlines tilbyde mange destinationer i Amerika fra Anchorage i nord til Mexico City i syd.

 

Fra den kommende vintersæson sætter Icelandair 200 flere flyvninger på næste vinterprogram end selskabet havde sidste vinter, en stigning på 14 %. Der bliver bl.a. flere ture til USA og København.

 

I USA går Icelandair udover forøgelsen på Boston og New York også fra én til to ugentlige afgange til Orlando i Florida og på selskabets nyeste destination, Seattle, øges fra fire ugentlige afgange sidste vinter til nu fem.

 
I en del af sommersæsonen flyver Icelandair også til canadiske Halifax og Toronto samt Minneapolis i USA.

 
Der kommer også mere betjening mellem Island og København, en af selskabets største ruter. Mens der her i sommersæsonen er 28 ugentlige flyvninger mellem Keflavik og København – tre til fem hver dag – kommer der flere flyvninger til vinter i forhold til sidste vinterkøreplan. Hvor mange ved Icelandair ikke endnu.

 
Icelandair var sidste år 15. største flyselskab i Københavns Lufthavn med 258.000 passagerer, et fald på 14 % sammenlignet med år 2008.

 

Skrevet af redaktionen