ID-kontrol fjerner 51% af togrejsende til CPH

Kontrol i Københavns lufthavn mandag morgen. Foto: Preben Pathuel

Kontrol i Københavns lufthavn. Foto: Preben Pathuel

ID-kontrollen ved Københavns Lufthavn har fået 51% af de togrejsende til i stedet tage metro, bus, taxa eller egen bil.

I løbet af de første tre måneder af 2016 har over 160.000 rejsende vendt toget ryggen, viser en opgørelse, som Københavns Lufthavne har foretaget, skriver jyllands-posten.dk.

Socialdemokraterne og SF kalder udviklingen ’helt uacceptabel’, mens transportministeren vil drøfte sagen med sin svenske kollega. Dansk Folkeparti mener, at passagerflugten kan skyldes manglende tillid til DSB.

Pressechef Kasper Hyllested fra Københavns Lufthavne føler sig overbevist om, at forklaringen er den omstridte ID-kontrol: ”For os er det afgørende, at man let og hurtigt kan komme til og fra lufthavnen fra hele Danmark”, siger han og understreger, at det ikke er noget, lufthavnen har haft nogen som helst indflydelse på.

”DSB har valgt at lave kontrol til Sverige på stationen i lufthavnen, hvilket har betydet, at alle skal ud af toget og over på en anden perron. Derfor kører der ikke længere direkte tog til lufthavnen, og derfor skal alle rejsende nu skifte på hovedbanegården”.

I 1. kvartal sidste år kom godt 316.000 af de rejsende med tog til og fra lufthavnen. I 1. kvartal i år var det faldet til godt 155.000.

Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn: ”Det er en uacceptabel udvikling. Vi skal gøre, hvad vi kan, for at folk kan benytte toget til lufthavnen. Et er, at man skal tumle ud og ind af toget med sin kuffert, men hvis man så også skal stå nogle få kilometer væk og tumle en ekstra gang med kufferten og måske skifte perron, fordi toget ikke kører direkte til lufthavnen så er det ikke smart”.

”Det må kunne lade sig gøre for DSB at håndtere det på en måde, så der igen kan komme direkte tog til lufthavnen”.

Transportminister Hans Christian Schmidt vil drøfte problemet med sin svenske kollega Anna Johansson.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.