Ikke mere rødt kort til hele Egypten

Udenrigsministeriet ændrer sin rejsevejledning for Egypten – ministeriet fraråder stadig alle ikke-nødvendige rejser, nu med undtagelse af ”feriedestinationerne langs Rødehavskysten.”

 
Atlantis Rejser, der primært har gæster til Egypten, gennemfører fra 26. februar rejser til Rødehavet. Bureauet, der har over 90 % af sine rejser til netop Egypten, kontakter nu alle gæster med afrejse fra 26.

 

Det var tirsdag ikke muligt at træffe Atlantis’ ejer og adm. direktør, Ibrahim Ramadan. Men han roste overfor takeoff.dk under weekendens feriemesse i Bella Center sine ansatte for at have arbejdet døgnet rundt for bl.a. at have skaffet erstatnings-destinationer i Dubai.

 

Atlantis Rejsers hjemmeside oplyser, at gæster til Cairo, Aswan og Luxor må blive hjemme, da disse områder stadig er dækket af det røde kort – eller f.eks. blive ombooket til ferie i Emiraterne.

 

Udenrigsministeriet skriver også i sin rejsevejledning, at der i øjeblikket er udgangsforbud i hele landet fra midnat til 06 om morgenen samt at flytrafikken er uregelmæssig med mange aflyste afgange.

 

Lempelsen af det røde kort for Egypten får Apollo Rejser til at fremrykke genstart af rejser til midt-april.

 

”Apollo sender årligt ca. 25.000 danskere til Egypten, vi er i kontakt med vores hotelsamarbejdspartnere ved Det røde Hav med besked om, at vi er på vej tilbage,” siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

 

Spies oplyste onsdag eftermiddag, at selskabet fra påsken i midten af april også vender tilbage til de nu "frigivede" områder. 3.500 danske Spies-gæster skulle have været til Egypten, men rejserne blev omdirigeret pga. urolighederne.

 

Egypten tiltrækker på årsbasis små 15 mio. turister; de giver beskæftigelse til ca. hver 8. egypter og skaffer landet ca. 11 % af dets indtægter i fremmed valuta.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten