Indien åbner digital visum-ansøgning

indien taj mahalIndien lukker nu Danmark ind i gruppen af lande, hvis borgere kan søge turistvisum online. Herefter er det slut med at lægge personlige dokumenter i frankerede kuverter og møde op på ambassaden.

”Det sparer utrolig meget tid og besvær”, fortæller adm. direktør Martin Høgh de Moura fra Visumservice.dk til finans.dk.

Listen over lande med adgang til det såkaldte e-tourist visa tæller nu 150 efter den seneste tilføjelse af 37 lande, der ud over Danmark tæller bl.a. Østrig, Bulgarien, Gambia, Rumænien, Sydafrika og Schweiz.

Den indiske ambassade i Danmark oplyser til Ritzau Fokus, at ansøgningsprocessen nu tager fire dage, hvor det tidligere tog syv dage at behandle en ansøgning, hvis papirerne var korrekt udfyldt.

Martin Høgh de Moura: ”Hvis man ikke har prøvet visumprocessen før, ville man måske finde det mærkeligt at skulle tage udskrift af bankkontoen med på ambassaden. Det skulle man for at dokumentere, at man havde penge under sit ophold. Men al den slags slipper man for nu”.

Det elektroniske visum er en forhåndsgodkendelse til at få det endelige visum ved ankomsten i 16 lufthavne i Indien. Her ser de indiske myndigheder nærmere på de biometriske data i passet, inden de godkender indrejse.

Det er kun muligt at få én indrejse med en gyldighed på 30 dage. Og der kan maksimalt søges e-visum to gange på et kalenderår. Forretningsrejsende skal stadig søge på almindelig vis.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.