Indonesisk flyselskab lukker

I en meddelelse oplyser selskabet, at man vil gennemgå en større restrukturering af selskabet for at tiltrække nye investorer, men udsigterne er uklare, da selskabets fem fly i Airbus A320-familien leveres tilbage til leasingselskaberne.

 

Selskabets topchef Diono Nurjadin siger, at man har bedt om konkursbeskyttelse ved indonesisk ret for at få 45 dages fred til at komme med en ny forretningsplan og omstrukturere selskabet.

 

Flyselskabet blev stiftet i 1969 og hørte oprindeligt under Indonesiens militær. I 2006 blev det købt af den indonesiske transportkoncern  Cardig International for 34 millioner dollar. Det amerikanske investeringsselskab Indigo Partners købte 49% af Mandalas aktier.

 

Mandalas flyflåde bestod af to Airbus A319 og tre A320, som nu returneres til leasingselskaberne. Selskabet har afgivet en ordre på 25 Airbus A320 og fastholder, at man vil tilbage på markedet ’større og stærkere end nogensinde’.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.