Indrejsekontrol til Bornholm

Rejsende til Bornholm mødes i den nærmeste tid af politi, når de ankommer til øen. Anledningen er, at politiet har øget sikkerheden op til Folkemødet på Bornholm, som arrangeres i Allinge 15.-18. juni.

”Uanset om man kommer med fly eller færge bliver man modtaget af politiet. Det gælder også, hvis man kommer med fritidsbåd til en af de små havne”, siger vagtchef Peter Johansen fra Bornholmerpolitiet til Ritzau.

Folkemødet blev arrangeret første gang i 2011 efter den daværende danske indenrigsminister Bertel Haarder året før havde besøgt Almedalsveckan i Visby på Gotland og blev inspireret til at skabe et dansk folkemøde i Allinge på Bornholm. Siden arrangeres Folkemødet hvert år i uge 24. Sidste år besøgtes Folkemødet af i gennemsnit 25.000 personer dagligt.

Allerede i 2015 forhøjedes sikkerheden på Folkemødet efter terrorangrebet ved Krudttønden og Synagogen i København i februar samme år. Det år havde Trykkefrihedsselskabet inviteret den hollandske højrepopulist Geert Wilders til at tale ved Folkemødet.