Ingen har lyst til at købe SAS

Der ligger ingen købstilbud på bordet, hedder det fra Norges økonomiminister Sylvia Bustads statssekretær Øyvind Slåkei en udtalelse til Nordensnyheter.no, skriver borsen.dk.

Anbefalinger fra flere norske økonomer om, at Norbe burde købe både de danske og de svenske aktier i SAS har ifølge Øyvind Slåke ikke vundet gehør i den norske regering og den samme holdning er der til at trække de rimeligt velfungerende selskaber, SAS Norge og Widerøe, ud af SAS-koncernen.

Den svenske regering vil gerne sælge sine 21,4% af SAS-aktierne og den danske regering er tilsvarende positiv, hvis svenskerne starter processen, men her er de i modstrid med den norske regering, som ønsker at opretholde SAS som et skandinavisk selskab.

Ifølge nyhedsbureauet TT siger den svenske økonomiminister Maud Olofsson, at den svenske regering på sigt vil sælge sine SAS-aktier, men at der ikke for tiden er nogen, der står og venter på at købe. Skulle det blive tilfældet, kan den norske holdning være en hæmsko for et eventuelt kommende salg.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.