Ingen konkursdækning hos Norwegian

Norwegian B787 dreamliner lufthavnJULIRESULTAT: Faren er drevet over i denne omgang, men Norwegian har trukket sig ud af den eksisterende dækning, og nu bliver et eventuelt problem ikke løst før fra juli.

I betragtning af, at koncernchef Bjørn Kjos var begyndt at rasle med sablen og sige, at en fortsat konflikt med piloterne kunne føre til Norwegians konkurs, begyndte flere danske kunder – blandt andre de mange, som skal på påskeferie – at undersøge dækning i værste fald.

Flere prøvede, hvor slemt det kan gå, da Sterling lukkede. Senere er der indført en dansk garantilov. Hvor man hos en del flyselskaber i dag kan afkrydse et beløb på 20 kr. og være omfattet af garantien.

Den har Norwegian for snart længe siden meldt sig ud af, og flyselskabets kunder er uden dækning, hvis billetten ikke er købt som en pakkerejse (mindst to ydelser) eller betalt med kreditkort.

Der er imidlertid hjælp på vej. En ny lov forventes i kraft fra 1. juli og gælder for alle flyrejser ud af Danmark uanset flyselskab. Inklusive returrejse.

I følge den er man dækket for det indbetalte beløb ved flyselskabets konkurs. Der skal ikke tegnes nogen forsikring. Beløbet, blot to kr., der betales kollektivt via startafgifter i lufthavnene.