Ingen Lufthansa-strejker i Påsken

Fagforeningen Verdi, der torsdag i sidste uge var ansvarlig for aflysning af over 500 Lufthansa-flyvninger, lover, at der ikke kommer strejker i Påsken – men måske i næste måned.

Verdi, som organiserer ca. 33.000 af Lufthansa-koncernens 118.000 medarbejdere, prøver at få en ny overenskomst med Lufthansa. Som optakt til forhandlingerne i fredags, strejkede Verdi-medlemmerne dagen før. Verdi sagde, at der intet kom ud af fredagens forhandlinger, og at de to parter er langt fra hinanden.

Næste forhandlingsrunde starter 17. april – og Verdi udelukker ikke en ny strejkerunde inden den dato. Men Påsken er fredet, oplyser fagforeningen ifølge Reuters.

Mens fagforeningen ønsker mere i løn til sine medlemmer, prøver Lufthansa at reducere sine omkostninger – bl.a. for at klare sig i konkurrencen mod lavprisselskaberne og mod de hastigt voksende selskaber fra den persiske gulf, f.eks. Emirates, Etihad og Qatar Airways, der udfordrer på ruter til Asien, Indien, Afrika osv.

Verdis største gruppe er hovedparten af Lufthansas kabinepersonale. Verdi organiserer også ansatte i bl.a. Lufthansa Cargo, Lufthansa Technik, cateringdivisionen LSG Sky Chef og ansatte i groundhandling.