Ingen lyst til at redde SAS

Ifølge en meningsmåling, som Megafon har lavet for Politiken og TV2 er kun en tredjedel af danskerne positive overfor statens køb af nye aktier for 525 millioner kroner ved den nye emission i april, skriver politiken.dk.

Lise Lyck, der er centerleder og luftfartsekspert ved Handelshøjskolen i København, er der tale om et ’skred’ i danskernes holdning til det interskandinaviske flyselskab. Hun mener, at SAS har mistet sin hidtidige folkelige opbakning, fordi selskabets tidligere stærke ry nu er sat over styr.

Siden årsskiftet har selskabet tabt 730 millioner kroner, og det mener analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank er en klar dokumentation af, at selskabet er ude af stand til at tjene penge. Han mener de seneste tre-fire år har været én lang pinefuld historie for SAS med elendig økonomi, fyringer og problemer med flyene.

45% af de adspurgte i meningsmålingen synes, at finansministeren skal af med statens 14,3% af SAS-aktierne, og det er især de unge, der har svært ved at acceptere statens engagement. Og her bakkes de op af SAS bestyrelsesformand Fritz Schur, der ønsker at få solgt SAS og regner det for en realitet indenfor 3-4 år under forudsætning af forbedrede konjunkturer og at man får virkningen af selskabets besparelser at se.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.