Ingen lyst til at redde SAS

Ifølge en meningsmåling, som Megafon har lavet for Politiken og TV2 er kun en tredjedel af danskerne positive overfor statens køb af nye aktier for 525 millioner kroner ved den nye emission i april, skriver politiken.dk.

Lise Lyck, der er centerleder og luftfartsekspert ved Handelshøjskolen i København, er der tale om et ’skred’ i danskernes holdning til det interskandinaviske flyselskab. Hun mener, at SAS har mistet sin hidtidige folkelige opbakning, fordi selskabets tidligere stærke ry nu er sat over styr.

Siden årsskiftet har selskabet tabt 730 millioner kroner, og det mener analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank er en klar dokumentation af, at selskabet er ude af stand til at tjene penge. Han mener de seneste tre-fire år har været én lang pinefuld historie for SAS med elendig økonomi, fyringer og problemer med flyene.

45% af de adspurgte i meningsmålingen synes, at finansministeren skal af med statens 14,3% af SAS-aktierne, og det er især de unge, der har svært ved at acceptere statens engagement. Og her bakkes de op af SAS bestyrelsesformand Fritz Schur, der ønsker at få solgt SAS og regner det for en realitet indenfor 3-4 år under forudsætning af forbedrede konjunkturer og at man får virkningen af selskabets besparelser at se.

Skrevet af Flemming Juul