Ingen pilotflytning fra airberlin til Eurowings

Piloterne fra det konkursramte airberlin bliver ikke overflyttet direkte til Lufthansa gruppens lavprisselskab Eurowings. Piloternes fagforening afviser det overenskomstforslag der er kommet fra Eurowings til airberlins piloter.

Fagforeningen Vereinigung Cockpit kræver ved samme lejlighed bedre betingelser for de piloter, der allerede arbejder for Eurowings. I en henvendelse hedder det blandt andet : ’Vereinigung Cockpit opfordrer Eurowings til at leve op til sit sociale ansvar efter at have vundet store fordele ved at overtage dele af airberlin og tilbyde de ansatte acceptable betingelser. Med indkomsttab på op til 40% og arbejdsbetingelser langt under niveauet for sammenlignelige selskaber lever Eurowings ikke op til sit ansvar’.

Lufthansa sikrede sig store dele af insolvente airberlin i oktober og ville også overtage 3.000 ansatte, men det ser ikke ud til at gå så smertefrit, som Lufthansa forventede.

Eurowings åbner base på Mallorca

Lufthansa investerer en milliard Euro i Eurowings

Lufthansa køber over halvdelen af airberlin

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.