Ingen russisk jul i Tivoli

Jul-i-Tivoli-800x559Den nye kolde krig mellem Vesten og Rusland er indirekte nået til Tivoli – efter tre år med ’Russisk Jul’ som et hovedtema er det droppet, når Tivoli åbner dette års julesæson. Tivoli siger, at beslutningen ikke skyldes Vestens sanktioner mod Rusland.

Når Tivoli fra 15. november og frem til 4. januar atter har sin næststørste sæson, bliver det uden ’Russisk Jul’, som har været et af to hovedtemaer de tre foregående julesæsoner. Sidste år tiltrak juleugerne i Tivoli 982.000 besøgende.

Rusland er efter sin besættelse af Krim-halvøen dette forår og støtten til de militante oprørere i det østlige Ukraine blevet udsat for sanktioner fra den vestlige verden. Som underholdningsvirksomhed har Tivoli ingen officiel mening om Ukraine og de vestlige sanktioner. Men Tivolis pressechef, Torben Plank, sagde søndag til takeoff.dk: ”Tivoli har for lang tid siden besluttet at lave noget andet til jul i år – hvad det bliver, melder vi ud senere.”

I forbindelse med premieren i 2011 på russisk jul i Tivoli oplyste Tivoli, at den ville byde på en Tivoli-udgave af Vasilij-katedralen, kendt fra Den røde Plads i Moskva, med de stribede løgkupler og en 2.000 m2 stor russiske by.

Tivolis tre sæsoner er i år sommersæsonen, der slutter i næste uge, så bliver der tre uger med Halloween fra 10. oktober til 2. november, inden Jul i Tivoli åbner 15. november og varer til 4. januar.
Tivoli havde sidste år 2.801.000 gæster i sommersæsonen, 417.000 under Halloween og 982.000 til Jul i Tivoli. Det samlede besøgstal blev således 4,2 mio.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.