Besætningen på Airbus A340-300 flyet fra portugisiske Hi Fly. Linkedin-foto: Hi Fly.

Interkontinental særflyvning satte flere rekorder

Portugisiske Hi Fly fløj forleden særflyvning fra Uruguay til Australien. Det blev angiveligt den længste flyvning nogensinde med en Airbus A340-300 og første flyvning mellem de to lande.

Ombord på den firemotorede A340-300 med registreringen 9H-SUN fra det portugisiske charterflyselskab Hi Fly var 217 strandede krydstogtpassagerer, hvoraf 128 var testet positiv for coronavirus, skriver hjemmesiden simpleflying.com

Klik for stort format. Ruten – fra højre mod venstre – som angiveligt var den hidtil længste for en Airbus A340-300, de over 12.000 kilometer fra Uruguay til Melbourne, en flyvetur på mere end 16 timer. Illustration: FlightAware.com

Flyet lettede lørdag lokal tid fra Carrasco International Airport ved Uruguays hovedstad, Montevideo. Herfra fløj det direkte på 16 timer og 16 minutter til Melbournes hovedlufthavn, Tullamarine Airport, en strækning på 12.338 kilometer. Melbourne er hovedstad i den australske delstat Victoria.

Efter landingen i lufthavnen ved Australiens næststørste by havde kun én passager behov for at komme på hospitalet – de øvrige blev sendt direkte hjem i selv-isolation i 14 dage.

De primært australske passagerer havde været ombord på ekspeditionskrydstogtskibet Greg Mortimer fra rederiet Aurora Expeditions. Greg Mortimer havde ligget i to uger ud for Montevideos kyst efter der var udbrudt coronavirus ombord.

Skibet var den 15. marts sejlet fra en af verdens sydligste byer, Ushuaia, hovedbyen i den argentinske provins Tierra del Fuego, Ildlandet, og skulle have været til de britiske Falklandsøer og den ligeledes britiske ø, South Georgia, samt til Antarktis.

Efter de mange dage med skibet i karantæne ud for Montevideo blev der indgået en aftale mellem Aurora Expeditions og myndighederne i Australien og Uruguay om at passagererne med en særflyvning kunne flyves fra Montevideo til Melbourne.

Flere fakta om flyvningen
Hi Fly’s flyvning fra Montevideo til Melbourne var angiveligt den længste nogensinde med en A340-300, skriver simpleflying.com og tilføjer, at det ligeledes var første gang med en direkte flyvning mellem Uruguay og Australien.

Simpleflying.com skriver også, at A340-flyvningen næppe har mødt megen anden flytrafik på denne strækning over denne del af det sydlige Stillehav. Her flyver under normale omstændigheder kun Air New Zealand mellem Auckland og Argentinas hovedstad, Buenos Aires, samt australske Qantas mellem Sydney og Santiago, hovedstaden i Chile.

Relaterede artikler:

Dansk rejsebureau på vej med flere særflyvninger

Dash-8 turbopropfly mellem Nuuk og København

Spies-gæster i godt humør – trods lang forsinkelse