International turisme på vej mod et rekordår

Efterspørgslen i den internationale turisme forblev stærk i sommerperioden. De internationale turistankomster i juli og august rundede 300 millioner for første gang ifølge det seneste UNWTO World Tourism Barometer.

Mellem januar og august 2017 bød destinationer verden over velkommen til 901 millioner internationale turister, hvilket er 56 millioner flere end i samme perioden i 2016. Det svarer til en solid 7% vækst, som ligger over væksten i tidligere år. Med den positive vækst in mente, ser det ud til, at 2017 bliver det ottende år i træk med vækst i den internationale turisme.

For UNWTO – FNs Verdens Turisme Organisation – regionerne har væksten været stærkest i Afrika med (+9%) og Europa (+8%), fulgt af Asien og Stillehavet (+6%), Mellemøsten (+5%) og Amerika (+3%).

“Turisme er en vigtig økonomisk motor og jobskaber, som bidrager til forbedrede livsbetingelser for millioner verden over”, siger UNWTOs generalsekretær Taleb Rifai i London ved åbningen af World Travel Market.

Regionale resultater
I Europa vendte de internationale ankomster tilbage i både Sydeuropa og ved Middelhavet (+12%) og i Vesteuropa (+7%) efter et svagt 2016. Ankomsterne steg med 6% i Nordeuropa og med 4% i Central- og Østeuropa fra januar til August.

Afrika (+9%) fik den største vækst i alle fem regioner takket været tilbagevending til Nordafrika (+15%) og sunde resultater for Sub-Sahara Afrika (+5%).

Sydasien (+10%) var stærkest i Asien og Stillehavsregionen (+6%), fulgt af Sydøstasien (+8%) og Oceanien (+7%), mens resultaterne i Nordøstasien (+3%) var blandede.

De fleste destinationer i Amerika (+3%) fortsatte sine positive udviklinger, anført af Sydamerika (+7%), fulgt af Centralamerika og Caribien (+4%). I Nordamerika (+2%), står gode resultater i Mexico og Canada i kontrast til nedgangen i USA, som er regionens største destination.

Blandt Top 10 landene, hvor udgifterne til international turisme voksede hurtigst, tog Kina spidsen (+19%), Sydkorea (+12%), USA (+8%) og Canada (+7%). Udgifterne fra Tyskland, Storbritannien, Australien, Italien og Hong Kong steg mellem 3% og 5%, mens Frankrig kun steg med 1%.

Det er værd at bemærke, at Rusland og Brasilien, som ikke er med i Top 10, havde vækstprocenter på henholdsvis 27% og 35% efter nogle år med stærkt faldende rejseudgifter for de to lande.

Verdens 10 hurtigst voksende turistbyer

Vilde dyr lider under turisters selfies

Ekspertundersøgelse af over-turisme

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.