Intet jobtab i Billund Lufthavn

billund-lufthavn1-800x473Selv om Ryanair har droslet markant ned, har det samlet set ikke kostet jobs. I sommer advarede Ryanair ellers om store jobtab.

”Omkring 500 job forsvinder ud af Billund-området”, lød advarslen fra Ryanair, da selskabet var i opgør med fagbevægelsen. Nu et halvt år senere kan man konstatere, at der er det samme antal ansatte i Billund Lufthavn.

Resultatet af opgøret i juli blev, at Ryanair opgav sin base i Billund og skar ned på sine flyvninger fra Billund.

”Når vi ser på beskæftigelsen, så arbejder der det samme antal i lufthavnen i dag som for et år siden, siger direktør Kjeld Zacho Jørgensen til avisen.dk.

I juli fortalte Ryanairs personaledirektør Eddie Wilson, at når Ryanair droppede sin base, ville det betyde et farvel til ’over 100’ arbejdspladser for piloter og stewardesser. Derudover anslog han, at 400 afledte job ville forsvinde. Lufthavnens direktør antydede i juli, at fyringer kunne komme på tale. Han sagde til standby.dk:

”Efter sommerferien må (vi, red.) se på vores omkostninger, desværre herunder til vores fastansatte”.

Ryanairs farvel har uden tvivl kostet arbejdspladser, idet Ryanair indtil juli 2015 stod for over 20 procent af omsætningen, men heldigvis for beskæftigelsen er der kommet nye ruter og flere flyvninger, som har opvejet Ryanairs neddrosling.

I 2015 satte Billund Lufthavn rekord i antal rejsende med 2,9 millioner. Kigger man specifikt på andet halvår, hvor Ryanair droslede ned, var der også fremgang.

Alene i 2015 har lufthavnen kunnet berette om ni nyheder, der skaber vækst og i 2016 begynder British Airways at flyve på Billund med 11 ugentlige returflyvninger til London.

De nye aktiviteter har dog ikke noget at gøre med Ryanairs neddrosling, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

”Nye selskaber og nye ruter skyldes i mange tilfælde arbejde, som er sat i gang for to til fem år siden”.

Han understreger, at det ville være gået endnu bedre, hvis Ryanair stadig havde base i Billund og fløj for fulde omdrejninger.

”I 2013 sendte Ryanair omkring 800.000 passagerer gennem Billund Lufthavn. I 2016 regner vi med, at det bliver omkring 500.000. De 300.000 færre er selvfølgelig noget, vi kan mærke”.