Investeringsfond vil overtage Hurtigruten

FRAM-Iceberg-580x235-450x182Den britiske investeringsfond TDR Capital LLP bliver formentlig ny hovedaktionær i Hurtigruten. Fonden ejer 90% af Silk Bidco AS hvor den norske rigmand og hotelkonge Petter A. Stordalen ejer 5%.

Rederiets hovedkvarter skal fortsat ligge i Tromsø og Trygve Hegnar fortsætter som bestyrelsesformand – hvis handelen går i orden.

”Hurtigruten er et ikon med en unik historie og en stærk markedsposition. Vi er begejstrede over mulighederne for at øge væksten i virksomheden”, siger Petter A. Stordalen.

Silk Bidco vil komme med et tilbud om køb af alle udestående aktier i Hurtigruten til 7,00 norske kroner per aktie. Det værdisætter aktiekapitalen i Hurtigruten til omkring 2.940 millioner norske kroner.

”Vi vil bygge videre på den stærke position, som rederiet har, vi vil investere, og vi vil bidrage til at Hurtigruten fortsat kan levere oplevelser i verdensklasse til passagererne”, siger Petter A. Stordalen.

Tilbudsprisen på 7,00 kroner per aktie er 55,9% over slutkursen for Hurtigruten den 28. oktober 2014.

De uafhængige bestyrelsesmedlemmer i Hurtigruten ASA har enstemmigt besluttet at anbefale tilbuddet overfor selskabets aktionærer.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.