Investor med nyt madkoncept

Lars Seier Christensen under sit indlæg onsdag ved Horestas årsdag i Cirkusbygningen. Foto: Horesta.

Lars Seier Christensen under sit indlæg onsdag ved Horestas årsdag i Cirkusbygningen. Foto: Horesta.

Medejer af Saxo Bank og ejer af Michelin-restauranten Geranium i København er klar med ”totalt nyt madkoncept i København, bygget på kvalitet.”

”Jeg elsker god mad, det kan man se på mig! God mad er kulturbærende, og når god mad er bedst, er det kunst,” sagde Lars Seier Christensen, da han var en af mange talere ved Horestas årsdag, der havde 400 deltagere ved sin sammenkomst i Cirkusbygningen i København.

Lars Seier Christensen fortalte, at han fik sin første erfaring med restaurationsbranchen, da han som skoletræt gymnasieelev som 18-årig forlod Danmark og med en ven åbnede bar i Sydspanien.

Han kalder restaurant NOMA for ’Danmarks nye lille havfrue’. Når han som Saxo Bank-direktør inviterer kunder til København fra Sao Paolo, Tokyo, eller Johannesburg kendte de NOMA og ville spise her. ”Vi skylder NOMA meget stor tak,” sagde han og tilføjede, at for 15 år siden var der intet i Danmark på NOMAs niveau.

”Men gassen er gået af ballonen de seneste 18-24 måneder, NOMA lukker snart midlertidigt,” sagde Lars Seier Christensen.

NOMA blev i 2010, 2011, 2012 og 2014 kåret som verdens bedste restaurant. I år fik restauranten tredjepladsen på Restaurant Magazines liste over ”The Worlds 50 best restaurants.” Og Geranium er kommet på den kedelige 51. plads på listen. Geranium skal tilbage på top 50 og København skal have en 3-stjernet Michelin-restaurant,” sagde Lars Seier Christensen.

Han står bl.a. bag app’en Velocity Restaurant Payment, hvor der betales mens kunden forlader restauranten.

Lars Seier Christensen vil være med til at udvikle dansk gastronomi. I Danmark er 80 pct. af restaurantgæster udlændinge, men restauranterne ved ikke, hvem kunderne er. Derfor skal restauranterne for at gøre sig mere profitable holde bord til kunder, der køber den dyre vin fra Chateau Latour, frem for husets vin. Og menuen behøver ikke koste det samme hele ugen, sagde han.

Efter sit indlæg ville Lars Seier Christensen ikke afsløre mere om sin kommende nye investering. Han sagde til takeoff.dk, at der er tale om et bredt madkoncept og at det offentliggøres i dag eller senest lørdag.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.