B&P Travel på Ferie for Alle i Herning i 2018. (Foto: B&P Travel | Facebook)

Island-rejsearrangør er konkurs

B&P Travel, der har Hekla Tours som binavn, er gået konkurs med en stor gæld til Rejsegarantifonden. Det forventes, at der bliver et kundekrav i omegnen af to millioner kroner.

Da B&P Travel ApS indsendte årsrapporten for 2020, viste den et underskud på 1,3 millioner kroner og en positiv egenkapital på 180.692 kroner. Det på trods af, at selskabet i løbet af året havde modtaget 735.900 kroner i coronastøtte fra de forskellige hjælpepakker.

Men til gengæld var de samlede gældsforpligtelser på næsten 6,9 millioner kroner til både banker, SKAT og Rejsegarantifonden.

Den 15. december 2020 blev registreringen i Rejsegarantifonden nemlig slettet, da det ikke var muligt at stille en forhøjet garanti samt betale forfalden gæld til fonden.

Gæld på fire millioner kroner til Rejsegarantifonden
Det var formentlig en af årsagerne til, at B&P Travel den 28. oktober er taget under konkursbehandling.

Ved konkursen var der en samlet gæld til Rejsegarantifonden på fire millioner kroner i form af hjælpepakkelån og den gæld, som det ikke har været muligt at betale. Direktør Birgitte Fjeldhoff oplyser, at der herudover vil blive kundekrav i omegnen af to millioner kroner.

I årsrapporten for 2020 fremgår det i øvrigt, at gælden til Rejsegarantifonden var på samlet 1,8 millioner kroner, og der var lavet en betalingsaftale om afdrag i fire rater frem til august 2021.

Rejsebureau med mange adresser
Dagen før konkursen ændrede B&P Travel ApS navn til Rejsebureauet af d. 27.10.2021 ApS, og selskabet har også haft binavnene Islandseksperten ApS, Hekla Tours ApS og Hekla.com ApS registreret.

Rejsebureauet blev stiftet den 30. november 2009 af Birna Arinbjarnardottir med adresse i Lyngby. Året efter lyttede rejsebureauet til Nørre Voldgade i København, og i begyndelsen af 2012 var adressen ændret til Søborg Hovedgade i Søborg, hvor Julius Palsson samtidig trådte ind som ejer og direktør og overtog virksomheden.

Året efter var der endnu en flyttedag, idet adressen nu var Nørgaardsvej i Kongens Lyngby, og i 2014 blev virksomheden drevet fra Badstuestræde i København, inden man i 2015 fik sig placeret i Vester Farimagsgade.

Specialiseret i rejser til Nordatlanten
B&P Travel har primært været specialiseret i rejser til Nordatlanten, hvor især Island og Færøerne har været de store destinationer.

Julius Palsson var via det konkursramte rejsebureau også ejer af Hekla Travel A/S, der drev virksomhed fra samme lokaler som B&P Travel. Her viser 2020-regnskabet et overskud på 189.151 kroner og en negativ egenkapital på lidt mere end 1,2 millioner kroner.

“Vi har haft overskud i otte år i træk forud for coronapandemien, og ved udgangen af 2019 havde vi en positiv egenkapital på 1,3 millioner kroner og var på vej ind i et flyvende 2020,” siger Julius Palsson til STANDBY.dk.

 

Relaterede artikler:

21. konkurs i stort dansk rejsebureau

Stort rejsebureau konkurs

Ny dansk rejsebureaukonkurs