Israel runder tre millioner turister

Turistminister Yariv Levin: ”I denne uge vil vi byde turist nr. tre millioner velkommen til Israel, og ifølge beregningerne slutter vi året med omkring 3,5 millioner turister – en stigning på 10% og alle tiders rekord.”

”De store investeringer, vi foretager i markedsføringen af Israel og vores samarbejde med flyselskaber og rejsearrangører bærer frugt. Takket være resultater inden for turisme, har vi tilføjet ca. fem milliarder dollars og tusindvis af jobs til den lokale økonomi.”

Identiteten og oprindelseslandet for turist nr. tre millioner er endnu ikke kendt. Ankomsten sker tidligere end oprindeligt ventet, takket være den hurtige vækst i antal ankommende turister. Der er tale om turist nr. tre millioner, i modsætning til besøgende. Turister tilbringer mindst én nat i landet og derfor besluttede Turistministeriet at lave statistikker udelukkende vedrørende turisme, som er blevet en af de mest betydningsfulde økonomiske motorer i den israelske økonomi – siden årets begyndelse har turisme bidraget med ca. fem milliarder dollars.

De førende hjemlande for turister har været USA, Rusland, Frankrig, Tyskland og Storbritannien. Derudover har Turistministeren lavet aftaler med online rejsebureauer og tilbudt incitamenter til at åbne nye flyruter.

Med ønsket om at reducere ferieudgifterne har ministeren indført reformer, der sigter mod øget konkurrence og udbud inden for turisterhvervet. Det omfatter støtte til at opføre nye hoteller og nye muligheder for internationale hoteller i landet.