Isvinteren er kostbar for flyselskaber

British Airways er blandt de hårdest ramte, fordi London Heathrow måtte lukke i lange perioder, ligesom andre af BAs lufthavne. British Airways skønner, at det har kostet selskaber i omegnen af 450 millioner kroner, skriver jp.dk.

Flere flyselskaber blev især ramt af dårlig snerydning på de lufthavne, der tilhører Britisk Airport Authority, BAA, der også ejer Heathrow. Det har ført til massiv kritik og flere flyselskaber planlægger søgsmål mod lufthavnene.

 Air France-KLM led også under vejret i december. Her vurderer man, at vejret har kostet koncernen over 500 millioner kroner. Her var det ikke mindst dårlig snerydning i Charles de Gaulle lufthavnen ved Paris, der kostede dyrt.

I USA blev den nordøstlige del ramt mellem jul og nytår og her rapporterer Delta Air Lines et tab på 260 millioner kroner.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.