IT-koks koster British Airways 100 millioner pund

I kølvandet på weekendens omfattende IT-nedbrud, hvor over 1.000 flyafgange blev ramt, bagage blev væk og passagerer strandede, kommer regningen til British Airways, og den er i omegnen af 100 millioner pund, skriver britiske The Guardian

Alle BA fly blev på jorden i Gatwick og Heathrow lørdag. IT-fejlen skyldes formentlig et strømnedbrud. Der er ikke tegn på cyberangreb, forklarer flyselskabet.

De mange penge stammer hovedsageligt fra erstatninger: Ifølge EU-lovgivningen er alle forsinkelser over tre timer af årsager, der er inden for flyselskabets kontrol, berettiget til erstatning. Og nedbruddet kan være i den kategori, skriver business.dk.

Timingen var meget uheldig, fordi mandag er helligdag for mange briter, som havde planlagt rejser op til fridagen.

Der er kommet kritik efter nedbruddet, hvor en del går på, at nedbruddet er en konsekvens af fyringer og outsourcing af IT-arbejdsopgaver.

Nedbruddet påvirker stadig British Airways. Bl.a. er kundeservice og hjemmeside ikke helt tilbage til normalstatus. Men det skulle være overstået i løbet af det næste par dage, forsikrer British Airways direktør Alex Cruz på YouTube.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.