IT-koks koster British Airways 100 millioner pund

I kølvandet på weekendens omfattende IT-nedbrud, hvor over 1.000 flyafgange blev ramt, bagage blev væk og passagerer strandede, kommer regningen til British Airways, og den er i omegnen af 100 millioner pund, skriver britiske The Guardian

Alle BA fly blev på jorden i Gatwick og Heathrow lørdag. IT-fejlen skyldes formentlig et strømnedbrud. Der er ikke tegn på cyberangreb, forklarer flyselskabet.

De mange penge stammer hovedsageligt fra erstatninger: Ifølge EU-lovgivningen er alle forsinkelser over tre timer af årsager, der er inden for flyselskabets kontrol, berettiget til erstatning. Og nedbruddet kan være i den kategori, skriver business.dk.

Timingen var meget uheldig, fordi mandag er helligdag for mange briter, som havde planlagt rejser op til fridagen.

Der er kommet kritik efter nedbruddet, hvor en del går på, at nedbruddet er en konsekvens af fyringer og outsourcing af IT-arbejdsopgaver.

Nedbruddet påvirker stadig British Airways. Bl.a. er kundeservice og hjemmeside ikke helt tilbage til normalstatus. Men det skulle være overstået i løbet af det næste par dage, forsikrer British Airways direktør Alex Cruz på YouTube.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.