Italien sætter ind mod uopdragne turister

I flere italienske byer sætter borgmestrene hårdt ind mod ukultiverede turister, der ’opfører sig som vandaler’ og bruger historiske monumenter ’som campingpladser’.

Turister, der sætter sig på kirketrapperne foran Santa Croce og Santo Spirito i Firenze, risikerer at blive spulet væk med vand og sæbe af kommunalarbejdere med kraftige vandslanger, skriver TV2.dk.

I en bekendtgørelse fra Roms overborgmester, Virginia Raggi hedder det, at turister kan få bøder på op til 240 Euro for at sidde på for eksempel Trevifontænens kant og spise is. Endnu værre er det at dyppe fødderne i vandet eller sprøjte vand på hinanden i sommervarmen.

Listen af ’fredede’ fontæner er lang og omfatter bl.a. den berømte Bernini-fontæne på Piazza Navona, fontænen på Gianicolo-højen og den på Piazza del Popolo.

I Firenze har borgmester Dario Nardella har fået en anden idé. Turister, der sætter sig på kirketrapperne foran Santa Croce og Santo Spirito i Firenze, bliver spulet væk med vand og sæbe af ansatte med kraftige vandslanger to gange om dagen. Man vil ikke have, at renæssancekirker og monumenter bliver invaderet af burgerspisende og coladrikkende udlændinge.

Hvis man vil gøre en god figur, bør man droppe strandtøj og to-go-mad og drikke inde i de historiske bykerner.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.