Italien udsætter salget af Alitalia

Salget af Alitalia er blevet udsat til april, selv om der er indkommet syv bindende tilbud inden fristen i sidste uge – herunder bud fra Lufthansa og easyJet.

Årsagen til, at regeringen har udsat salget menes at hænge sammen med, at man ikke ønsker, at salget skal blive et emne i det forestående parlamentsvalg, som forventes holdt i marts 2018.

Alitalia gik i betalingsbeskyttelse i maj og ledes i dag af regerings-udpegede administratorer. Ifølge Italiens økonomiske udviklingsministerium skyldes udsættelsen strategiske overvejelser som følge af opsplitning og salg af airberlin, konkursen for britiske Monarch og den ’operationelle krise’ hos Ryanair.

Den italienske regering har indvilget i at bidrage med yderligere 300 millioner Euro for at holde Alitalia flyvende i den forlængede periode. I alt har regeringen indskudt 900 millioner Euro, som forventes at række til driften frem til september 2018.

Oprindeligt havde administratorerne forventet, at salget kunne være overstået inden november i år.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.