Italien udsætter salget af Alitalia

Salget af Alitalia er blevet udsat til april, selv om der er indkommet syv bindende tilbud inden fristen i sidste uge – herunder bud fra Lufthansa og easyJet.

Årsagen til, at regeringen har udsat salget menes at hænge sammen med, at man ikke ønsker, at salget skal blive et emne i det forestående parlamentsvalg, som forventes holdt i marts 2018.

Alitalia gik i betalingsbeskyttelse i maj og ledes i dag af regerings-udpegede administratorer. Ifølge Italiens økonomiske udviklingsministerium skyldes udsættelsen strategiske overvejelser som følge af opsplitning og salg af airberlin, konkursen for britiske Monarch og den ’operationelle krise’ hos Ryanair.

Den italienske regering har indvilget i at bidrage med yderligere 300 millioner Euro for at holde Alitalia flyvende i den forlængede periode. I alt har regeringen indskudt 900 millioner Euro, som forventes at række til driften frem til september 2018.

Oprindeligt havde administratorerne forventet, at salget kunne være overstået inden november i år.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.