Italiensk forbud mod prisklausuler

0

hotel værelseHOTELLER: Italien på vej med lov, der forbyder prisklausuler mellem hoteller og bookingportaler. Horesta undrer sig over de danske konkurrencemyndigheder.

Frankrig fik tidligere i år et lignende forbud. Italien var et af første lande, hvor konkurrencemyndighederne indgik en frivillig aftale med Booking.com og Expedia om prisklausulerne. Det skete for at imødegå generelt forbud mod klausulerne, efter at bookingbranchen havde tabt retssager i Tyskland og Frankrig.

Aftalen mellem bookingportalerne og konkurrencemyndighederne gjorde det muligt for hotellerne at sælge deres værelser til en lavere pris alle andre steder end på deres egne hjemmesider, oplyser Horesta.

Nu er de italienske politikere på vej til at underkende den frivillige aftale mellem konkurrencemyndighederne og bookingportalerne ved at indføre generelt forbud mod prisklausulerne.

Det italienske underhus har vedtaget forbuddet. Nu skal det konfirmeres i Senatet, måske inden årets udgang.

”Det er interessant, at tre af de største EU-lande om meget kort tid har forbudt prisklausulerne,” siger Horestas adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Hun undrer sig derfor over, at de danske konkurrencemyndigheder er tilbageholdende med at gribe ind.

”Vi vil fortsætte indsatsen for til at få klausulerne forbudt i Danmark. Desuden er det vigtigt, at vi på tværs af landegrænserne i EU har ens regler,” siger Katia K. Østergaard.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz