Jan Lockhart i nyt direktørjob

0
Jan Lockhart.
Jan Lockhart.

REJSEBUREAUER: Blot to måneder efter Jan Lockhart ”efter gensidig overenskomst” stoppede som adm. direktør for FDM travel, er han atter direktør for et rejsebureau – om end et knap så stort.

Jan Lockhart er netop startet som ny direktør for det fem år gamle Usatours.dk – ejerne, Mikkel Vaarby Jensen og Nis Rønlund Jensen, har solgt samtlige aktier til Leo Noer og Mark Bansholt, skriver Børsen.

De nye ejere af USATours.dk, der ikke må forveksles med det større rejsebureau USA Rejser, har hyret 50-årige Jan Lockhart som adm. direktør, to måneder efter han med meget kort varsel stoppede som adm. direktør for FDM travel. FDM travel regnes som største danske rejsebureau når det gælder rejser til USA.

“Jeg har en værktøjskasse med 28 års erfaring i rejsebranchen, hvor jeg har lært hvad man skal gøre, og hvad man bestemt ikke skal gøre,” siger Jan Lockhart til Børsen. En af USAtours’ tidligere ejere, Nis Jessen, fortsætter som markedsføringsdirektør.

I januar 2013 blev den tidligere Apollo Kuoni-direktør i Danmark, Jan Lockhart, ny direktør hos FDM travel. I juli forlod han direktørjobbet og blev afløst af Jesper Ewald, der i en lang årrække har været indkøbs- og produktionschef, skrev standby.dk

Jan Lockhart startede i rejsebranchen som guide i det daværende Tjæreborg Rejser. Han kom derefter til – også daværende – Larsen Rejser, inden han i små fire år fra 1997 stod i spidsen for charteroperationerne hos Dansk FolkeFerie.

I februar 2002 blev han Managing Director for Kuoni i Denmark. Det var en periode, hvor schweiziske Kuoni voksede stort i Skandinavien. I Danmark med opkøb af de mindre charterbureauer Larsen Rejser, Simons Charter, Herning Charter og senere også Falk Lauritsen Rejser. Hertil kom rejsebureauer som Dane Tours og Kisbye, der også blev indlemmet i porteføljen, hvorefter navnene blev afmonteret.

Jan Lockharts virke hos Apollo Kuoni varede 10 år til februar 2011. Her forlod han Apollo Kuoni til fordel for noget, der står hans hjerte nært: Fodboldklubben Brøndby IF. Men det var en meget urolig tid. Klubben havde masser af problemer i og uden for fodboldbanen. Så allerede i juni 2012 var det slut for Jan Lockhart i Brøndby.

Og i januar for to år siden kom udnævnelsen til adm. direktør for FDM travel. Den før så store rejsebureaukæde havde været gennem nedskæringer og fyringsrunder for at få rettet op på økonomien.

Mens USAtours’ sidste år omsatte for 52,5 mio. kr, var omsætningen ca. 600 mio. kr. i FDM travel.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz