Jansson sur på Kjos

Det hænger sammen med Mats Janssons tro på lønsom vækst for SAS, mens han kalder Norwegians vækst ulønsom i avisen Dagens Næringsliv. Jansson langer ud, efter Kjos, som for nylig gik ud i svensk presse og præsenterede sine planer om langdistanceflyvninger til lavpris, hvorefter Norwegian ifølge Jansson to dage senere fremlagde et særdeles dårligt resultat.

”Jeg vil have lønsom vækst. Vores konkurrent Norwegian ser ud til at prioritere ulønsom vækst, hvilket jeg ser af resultaterne”, siger Mats Jansson til DN og tilføjer, at han er overrasket over, at journalister så ukritisk svælger i et sådant PR-budskab fra Kjos.

SAS har næsten ikke tjent penge i dette årtusinde og ejerne har indskudt milliarder. På ti år er koncernen krympet fra 30.000 ansatte til godt 18.000. Koncernchefen tror ikke på overskud for SAS i år, men målet er overskud i 2011.

Mats Jansson reagerer også på de seneste udspil fra Bjørn Kjos om, at SAS flyver med gamle, forældede fly:

”Kjos virker som om han mere er i kommunikations- og underholdningsbranchen end i flybranchen. Vores flyflåde er up-to-date, og vi har ikke behov for at købe nye fly”, konstaterer Mats Jansson.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.