Jellingstenene på forsiden af Anders And

Jellingstenene har gennem tiderne været udsat for meget. Frost, tø, tusindvis af hænder fra alverdens turister og hærværk har præget de gamle sten. Men Rip, Rap og Rup har aldrig før været der, men det er de nu – på forsiden af en særudgave af Anders And bladet.

Det er Nationalmuseets Kongernes Jelling, der i samarbejde med Egmont har lavet det nye blad: ”I Kongernes Jelling vil vi møde gæsterne i øjenhøjde. Vi vil ændre den opfattelse, som mange har af, hvad et museum er. Med Anders And har vi en fantastisk mulighed for at komme i dialog med nye gæster”, siger formidlingsansvarlig ved Kongernes Jelling, Morten Teilmann-Jørgensen.

Bladet indeholder to særlige historier. Historien om Anders And og nevøerne, der i jagten på en halskæde kommer til Jelling. Halskæden beviser, at vikingerne opdagede Amerika før Columbus. Jagten efter kæden bringer ænderne videre til København, hvor blandt andre en dronning og en statsminister bliver involveret.

I Kongernes Jelling er man glad for, at det er lykkedes at få genoptrykt klassikeren Anders And og Den Gyldne Hjelm fra 1951. Det er Disney-tegneren over dem alle, Carl Barks, der tegnede historien om jagten på en gammel vikingehjelm, der giver ejeren herredømmet over Amerika.

Historien er med i den danske kulturkanon fra 2006. Faktisk som det eneste udenlandske værk.

Bladet kommer kun i et oplag på få tusinde eksemplarer og kan kun fås i Kongernes Jelling. Udgivelsen markeres den 25. marts, hvor den danske Disneytegner Flemming Andersen kommer til Jelling og holder workshop for tegneglade børn og voksne.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.