Jellingstenene på forsiden af Anders And

Jellingstenene har gennem tiderne været udsat for meget. Frost, tø, tusindvis af hænder fra alverdens turister og hærværk har præget de gamle sten. Men Rip, Rap og Rup har aldrig før været der, men det er de nu – på forsiden af en særudgave af Anders And bladet.

Det er Nationalmuseets Kongernes Jelling, der i samarbejde med Egmont har lavet det nye blad: ”I Kongernes Jelling vil vi møde gæsterne i øjenhøjde. Vi vil ændre den opfattelse, som mange har af, hvad et museum er. Med Anders And har vi en fantastisk mulighed for at komme i dialog med nye gæster”, siger formidlingsansvarlig ved Kongernes Jelling, Morten Teilmann-Jørgensen.

Bladet indeholder to særlige historier. Historien om Anders And og nevøerne, der i jagten på en halskæde kommer til Jelling. Halskæden beviser, at vikingerne opdagede Amerika før Columbus. Jagten efter kæden bringer ænderne videre til København, hvor blandt andre en dronning og en statsminister bliver involveret.

I Kongernes Jelling er man glad for, at det er lykkedes at få genoptrykt klassikeren Anders And og Den Gyldne Hjelm fra 1951. Det er Disney-tegneren over dem alle, Carl Barks, der tegnede historien om jagten på en gammel vikingehjelm, der giver ejeren herredømmet over Amerika.

Historien er med i den danske kulturkanon fra 2006. Faktisk som det eneste udenlandske værk.

Bladet kommer kun i et oplag på få tusinde eksemplarer og kan kun fås i Kongernes Jelling. Udgivelsen markeres den 25. marts, hvor den danske Disneytegner Flemming Andersen kommer til Jelling og holder workshop for tegneglade børn og voksne.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.