Jeppe Foldager køkkenchef på Alberto K.

Jeppe Foldager.

Den nykårede sølvvinder fra kokke-VM rykker ind på Alberto K. på øverste etage af Radisson Blu Royal Hotel i København.

Den 1. april tiltræder han som køkkenchef og med sig har han Daniel Ditman som souschef. De skal sammen med restaurantchef Emil Gamrath udvikle og perfektionere restauranten.

Jeppe Foldager er en markant repræsentant for en ny generation danske kokke. Den 27-årige vendelbo er uddannet på restaurant Rosdahls i Aalborg, arbejdede i 2007 som hofkok på Kongeskibet Dannebrog og kom samme år til Søllerød Kro. Efter en afstikker som køkkenchef på Brønnums Hotel i Skagen, har han de senere år været souschef på Søllerød Kro.

Jeppe Foldager vandt 30. januar sølvmedalje ved Bocuse d’Or i Lyon – det uofficielle VM for kokke. I  2012 vandt han 3. pladsen ved den europæiske afdeling af Bocuse d’Or, og han har i flere år været tilknyttet det danske kokkelandshold.

Alberto K. har ansat Daniel Ditman som souschef; han kommer fra en tilsvarende stilling på Søllerød Kro og er udlært på bl.a. Sølyst og Kong Hans Kælder, og har i flere år arbejdet sammen med Jeppe Foldager.

Emil Gamrath kom til som restaurantchef i foråret 2012. I sin karriere som sommelier og restaurantchef, bl.a. på restaurant Herman i Tivoli, har han vundet udbredt respekt blandt gæster og kolleger.